Menakur Magasinet

Bør jeg tage østrogentilskud i overgangsalderen?

De mest almindelige gener i overgangsalderen er hedeture, underlivsgener og søvnvanskeligheder. Mange oplever god effekt af østrogentilskud, men behandlingen er omdiskuteret på grund af faren for alvorlige bivirkninger.

Hensigten med hormonbehandling er at erstatte det faldende østrogenniveau i kroppen. Den mest almindelige behandling er en kombination af østrogen og progesteron. Behandling med hormoner er stadig den mest brugte løsning ved overgangsgener, men stadig flere søger alternative metoder. Grunden er, at hormonbehandling er forbundet med bivirkninger.

Kan hormonbehandling være farlig?

Der er flere alvorlige tilstande forbundet med østrogenbehandling. For eksempel viser studier af kvinder, der bruger kombineret østrogen/progestin i 5 år, fra de er 50 år, at ud af 1.000 kvinder udvikler 3 yderligere invasiv brystkræft som følge af behandlingen. Tilsvarende vil 1 yderligere udvikle kræft i æggestokkene som følge af behandlingen. Denne lille forøgelse af risikoen for at få kræft er til stede under behandlingen, men bliver normaliseret nogle få år efter, at man er stoppet med hormontilskud. Hormonbehandling anses som endnu sikrere, hvis du ikke har brystkræft eller dyb venøs trombose i familien.

Ifølge receptregistret brugte 180.000 norske kvinder hormoner i forbindelse med overgangsalderen i 2016

Forskning viser også, at hormonbehandling i 1 år eller mere kan øge risikoen for galdesten eller urininkontinens. Du kan også få mindre alvorlige bivirkninger med hormonbehandling som for eksempel uventede blødninger, ømme bryster, hovedpine og humørsvingninger. Bivirkningerne kan være forbigående. Vægten kan øges i begyndelsen, men går normalt tilbage efter et stykke tid. *Kilde: helsenorge.no

Stadig flere bruger planteøstrogener

Der findes en del generelle råd, som kan hjælpe, blandt andet mod hedeturene: Du kan med fordel undgå krydret mad, varme omgivelser samt prøve at undgå stress, så godt du kan. En anden direkte erstatning for hormonbehandling med østrogener, men ofte med lige så god effekt, er kosttilskud af planteøstrogener. Stadig flere kvinder vælger nu dette som deres alternativ. Det er der gode grunde til.

thor
Bliv hedeturene kvit: Med Menakur har May fået bugt med overgangsgenerne

Planteøstrogener er stoffer, der ligner østrogen. Soyaprodukter som tofu og miso indeholder meget af dette stof. Det samme gør bønner, linser, visse frugter og selleri. I dag findes der specialudviklede kosttilskud på markedet, der baserer sig på den type planteøstrogener.

Menakur™ er et sådan et tilskud, og det er baseret på flere års produktudvikling. I dag er der flere tusinde skandinaviske kvinder, der har gjort Menakur til deres foretrukne valg. Produktet er et norsk udviklet naturpræparat, der er rettet specielt mod gener knyttet til overgangsalderen. Menakur kan erstatte traditionelle østrogenkure, når du vil gardere dig mod bivirkninger, og når du ønsker et naturligt alternativ til behandling med receptpligtig medicin. Menakur er det produkt, der bedst kan give øget livskvalitet for dem, der oplever de typiske gener, som opstår i overgangsalderen: Humørsvingninger, lav energi, søvnforstyrrelser og specielt hedeture.

Netop nu har vi en kampagne, hvor vi giver dig Menakur til 45 % rabat! Brug skemaet nedenfor. NB! Tidsbegrænset tilbud, så længe lager haves.